zondag 9 juni 2013



De wereld verbeteren met een cocktail?! 

Bikini-check, Slippers-check, Zon-check. We hebben er lang op moeten wachten, maar het zomerse weer is eindelijk gearriveerd! Het enige wat we nu nog nodig hebben is een (h)eerlijke verkoelende zomer cocktail!

En deze gaan we vandaag maken met de Papagayo Golden Rum! Dit een organic fairtrade rum. De Papagayo Organic Golden Rum wordt gedestilleerd uit Fair Trade en biologische suiker van het platteland van Paraguay. Voor de lokale suikerboeren levert dit werk en een beter inkomen op.
Golden rum kun je in veel verschillende cocktails gebruiken en vandaag gaan we voor een Pina Colada en een Mojito!    

Wat heb je nodig?
Shot glaasje (50ml)
Shaker
Papagayo Golden Rum
Kokosmelk
Ananassap
Ananas
Crushed ijs

In deze cocktail is niet alleen de Golden rum duurzaam, maar ook ander producten. De Ananas kan je bijvoorbeeld biologisch kopen. De kokosmelk is ook Fairtrade verkrijgbaar en gewoon in de supermarkt te koop! 

 
Hoe maak je een Pina Colada?
Als eerst doe je een shot glaasje rum in de shaker. Een shot glaasje is 50ml dus je kan het ook op een andere manier afmeten. Daarna een shot glaasje met kokosmelk erbij. En dan nog ongeveer 2,5 shot glaasjes ananassap erbij.  Als laatste doe je er ijsblokjes of crushed ijs bij en dan is het tijd om goed te schudden! Shake, Shake en je kunt het in een glas gieten. Als laatste kun je kokossnippers toevoegen boven op de cocktail en een stuk ananas op de rand van het glas. Zo ziet je drankje er mooi en heerlijk zomers uit!

Daarna heb ik ook een Mojito gemaakt! 


Wat heb je daar voor nodig?

Papagayo Golden Rum
 Munt
Limoenen
Soda water (spa rood)
Rietsuiker
Ijs

Ook in deze cocktail is er meer duurzaam dan alleen de Golden rum. De munt kun je bijvoorbeeld uit eigen tuin of pot halen. De limoenen kun je biologisch kopen en de rietsuiker is er ook van Fairtrade! Super toch?

Hoe maak je een Mojito?
Er zijn verschillende manieren om een mojito te maken: je kan door middel van een muddler de munt en rietsuiker fijn stampen of je kan ze er in z’n geheel in doen. De smaken komen meer vrij als je de ingredienten fijn stampt, maar ik vind de cocktail er mooier uitzien wanneer je het niet doet. De keuze is dus geheel aan jou. Doe de rietsuiker, de in partjes gesneden limoen, de muntblaadjes en sodawater in een groot longdrinkglas en roer dit door elkaar. Voeg daarna het ijs toe en als laatste giet je de rum (50ml) hier over heen. Versier je glas door er een schijfje limoen op te doen en een leuk rietje. En daar heb je al je 2e zomerse cocktail!


Het is erg makkelijk, en je kan het super zomers versieren. De Pina Colada heeft vooral een erg sterke kokossmaak, dus je moet er wel van houden! Zelf hou ik erg van de Mojito en door gebruik te maken van Golden Rum ipv Witte Rum maak je het geheel wat zoeter. De Papagayo Golden rum is 37,5% alcohol, dus behoorlijk sterk, daarom moet je zelf varieren en proeven hoeveel je ervan in je cocktail wil. Ook de rest van de ingredienten kun je naar je eigen smaak varieren en toevoegen. Experimenteer en geniet van deze (h)eerlijke zomerse drankjes!



Ik vind de Papagayo Golden Rum een lekkere drank en erg lekker in een cocktail. Je kan er veel verschillende cocktails mee maken, dus voor iedereen wat! Hij is verkrijgbaar bij Sundara en kost €21,45, maar er komen nog wel verzendkosten bij. Wie had ooit gedacht dat het beschermen van de aarde zo lekker kon zijn?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten